Bel mij: +31 6 51345184
e-mail: info@wisedoctors.nl

Over Mij

sychologist-person

Ben ik hiervoor blijven leven?

Ik zat heel lang met veel plezier en toewijding op die rijdende trein die je als arts vaak neemt.
Mijn studie Geneeskunde, werken als anios gynaecologie, promotieonderzoek en mijn opleiding tot gynaecoloog deed ik allemaal aan de Vrije Universiteit. In het laatste jaar van mijn opleiding promoveerde ik en kreeg ik mijn eerste kind. Ik was verknocht aan mijn leven in het ziekenhuis. In mijn aios-tijd deed ik altijd extra-curriculaire activiteiten. Ik zat in allerlei commissies en besturen. Betrokken en bevlogen.

In 2002 startte ik als gynaecoloog in de IJsselmeerziekenhuizen.  Mijn tweede kind werd in 2003 geboren. Drie maanden na zijn geboorte kreeg ik echter een hartinfarct, waarbij het zelfs nodig was een reanimatie te starten. Ik was verknocht aan werk, dus na enkele maanden was ik alweer helemaal in charge. En daar heel happy in. Er kwam in de eerste jaren erna nog veel langs; een scheiding, een verhuizing en een dreigend faillissement van de IJsselmeerziekenhuizen. De werkomstandigheden veranderden, ver weg van wat ik wilde en weinig door ons, artsen, te beïnvloeden. Dat was het eerste duidelijke moment dat bij mij de vraag op kwam ‘Ben ik hiervoor blijven leven?’ It hit me in my face.

Het antwoord was een duidelijke ‘nee’ en ik heb ontslag genomen. Op dat moment had ik nog geen andere baan, maar had een sterk vertrouwen. Ik heb daarna 4 jaar met veel plezier in het Dijklanderziekenhuis gewerkt als gynaecoloog. In de tussentijd bouwde ik mijn coaching praktijk (Ziel & Zorg coaching) uit en gaf nascholing aan groepen in Medisch Leiderschap. Persoonlijke ontwikkeling is nog steeds mijn drijfveer, daar word je als arts echt beter van.

Het was een te druk bestaan, maar als alleengaande moeder, onverzekerbaar voor arbeidsongeschiktheid, durfde ik de stap naar meer vrijheid en eigen regie niet te wagen. Totdat weer de vraag zich aandiende; ‘Ben ik hiervoor blijven leven?’

Dat maakte dat ik vanaf 2016 toch helemaal als ZZP-er werk; als coach en als trainer in leiderschap voor artsen, als gynaecoloog in een ZBC en als bestuurder. Omdat het mij in staat stelt een pad te volgen dat bij mij past. Met de vraag ‘waar ben ik voor blijven leven’ als rode draad. 

En waarom vertel ik dit? 
Uit mijn eigen ervaring en uitgebreide coachervaring weet ik dat artsen het gevoel kunnen hebben vast te zitten. Omdat ik weet dat je allerlei gedachten, overtuigingen, angsten en ervaringen hebt die je gedrag bepalen. Die maken dat je denkt dat het niet anders kan. Die maken dat je niet durft uit te spreken in je vakgroep dat je het anders wilt. Die maken dat je je stem niet laat horen.

Om je te laten zien dat je als arts ook nog steeds allerlei keuzes kan maken. Ook binnen je eigen vakgroep, maatschap of praktijk.  Ik wil, met mijn unieke manier van werken, je overtuigingen, gedachten en mindset opschudden. Je jouw waarden en je talenten laten ervaren. Je de energie weer geven. Ook zonder dat je een levensbedreigende situatie hoeft door te maken om je in beweging te krijgen. Zodat je gaat zien wat er binnen je werk mogelijk is, zodat je keuzes durft te maken en je innerlijke stem gaat horen.  Zodat je de arts wordt die in je leven past. 

Moniek

Professioneel

Promotie: 2000
Gynaecoloog: 2001
Coach/Trainer: 2012
Bestuurder

LInkedin

Ervaring

Naast gynaecoloog ben ik professioneel geschoold als coach/trainer door vele (internationale) coach opleidingen.

Bekijk Opleidingen

Schrijver

In 2021 verscheen mijn 1e boek: Het jaar van een a(n)ios. Hét boek voor persoonlijke ontwikkeling van artsen.

Bekijk Boek

Persoonlijk

In een aantal steekwoorden ben ik te omschrijven Moeder, Partner, Vriendin, Zeiler, Yoga, Hardloper, Meditatie, Podcast Lover

Kom in contact

Wil je weten of ik voor jou de juiste persoon ben?

Plan dan een kennismaking in

20 Jaar

Ervaring

2000+

Coach Sessies

15+

Coachopleiding

1 Doel

Jou Ondersteunen